Lămpi suspendate

Lămpile suspendate sunt prinse de tavan printr-un cablu, lanț sau tijă metalică. Mai mult sau mai puțin voluminoase și de multe ori destul de accesibile, aceste corpuri de iluminat au devenit o alegere populară în rândul arhitecților.


În majoritatea cazurilor, lămpile suspendate sunt prinse în grupuri, adică agățate într-o serie decorativă sau ca un corp de lumină de sine stătător care servește drept punct focal al unei încăperi. Lămpile suspendate au o varietate de forme și dimensiuni. Toate modelele servesc însă unui scop similar - cel decorativ - dar pot fi și o sursă excelentă de lumină.


Acestea fiind spuse, anumite specificații de proiectare vor fi mai potrivite decât altele, în funcție de prioritățile pe care le-ai stabilit pentru ambianța, aspectul și performanța energetică a spațiului tău. Selectarea corpurilor de iluminat poate fi palpitantă și distractivă. Cu toate acestea, este important să ne gândim dincolo de estetică. Asigură-te că pe lângă elaborarea modului în care doreștii să arate iluminatul, trebuie să exprimi exact ceea ce dorești să facă.


Când iluminezi un spațiu, există trei niveluri diferite de lumină la care să te gândești: iluminatul ambiental sau general, iluminarea pentru diferite sarcini (iluminat funcțional), iluminarea de accent. Iluminarea ambientală este necesară în fiecare cameră, deoarece oferă un nivel confortabil de vizibilitate generală. Iluminarea pentru activități funcționează exact așa cum sună - este o sursă de lumină directă care te ajută să îndeplinești o anumită sarcină.


Iar ultimul tip de lumină se folosește pentru a evidenția o anumită caracteristică decorativă, cum ar fi un tablou, dar aceasta se folosește rar în cazul lămpilor suspendate, utilizându-se mai degrabă aplice sau proiectoarele pe șină.


Tipuri de lămpi supendate pe care la găsești pe Luminarium: • Pendule

 • Lustre

 • Candelabre

 • Profile liniare suspendate

 • Lămpi suspendate de birou

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5