Politica de retur

Produsele noastre sunt create cu măiestrie și devotament de către designerii europeni cu experiență și prestigiu. Clasice, extravagante sau minimaliste, corpurile de iluminat sau piesele de mobilier trec prin multiple teste de calitate și sunt de multe ori integrate în proiecte emblematice din toată lumea.

În cazul persoanelor fizice, atunci cand produsul comandat nu corespunde prezentării sau prezintă defecte de fabricație, puteți solicita înlocuirea acestuia sau returnarea contravalorii lui în termen de 14 de zile din momentul în care l-ați primit. Această solicitare trebuie transmisă prin e-mail la adresa order@luminarium.ro.

Potrivit articolului 9 alin. 1 din Ordonanța Guvernului nr. 34 din 12 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, aveți dreptul de a vă retrage din contractele încheiate la distanță, fără a preciza motivele, în termen de 14 zile de la data la care intrați dumneavoastră sau o parte terță, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a produselor/a ultimului produs. Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informați cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, utilizând o declarație neechivocă transmisă prin e-mail. 

Dacă vă retrageți, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dumneavoastră fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informați cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract. Toate sumele aferente produselor returnate se rambursează prin transfer bancar în contul furnizat de dumneavoastră. Excepție fac comenzile online achitate cu cardul. În cazul acesta, suma va fi rambursată în contul cardului din care s-a efectuat plata.

Expediați produsele la adresa Strada Matei Elina Voievod, nr.14A, Sector 2, București, fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, în decurs de maximum 30 zile de la data la care ne-ați comunicat retragerea. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 30 zile.

Costul direct al returnării produselor va fi suportat de către dumneavoastră. Sunteți responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționarii produselor.

Produsul poate fi returnat numai dacă este în aceleași condiții în care a fost primit, în ambalajul original, nu este deteriorat și nu prezintă semne de uzură. Este important să luați în calcul că prin natura lor, obiectele pentru decor în stil vintage sau lucrate manual pot avea mici imperfecțiuni (mici zgârieturi sau deteriorări ale materialului). Acestea nu se consideră a fi defecte de fabricație și, în aceste cazuri, condițiile de garantie nu pot fi invocate. Clientul poate cere însa returul produsului fără a fi necesară vreo explicație, în condițiile legii.